Dagtraining “Door tekenen beter contact met jouw kind”

In deze training van een dag leer je hoe je door te tekenen beter kunt communiceren met kinderen met autisme.

Wat je leert in deze training:

 • Waarom tekenen zo goed werkt bij kinderen met autisme;
 • Hoe je eenvoudig tekeningen kunt maken én gebruiken in de communicatie;
 • Het tekenen van begrippen die in de dagelijkse omgang met kinderen met autisme tegenkomt;
 • Hoe je in een aantal stappen kunt tekenen in dagelijkse situaties;
 • Een aantal praktische toepassingen om direct mee aan de slag te gaan.

In de training werk je in 2-tallen of individueel aan praktijk situaties waarin je zou willen tekenen om de communicatie te verbeteren. Hiervoor gebruiken we de door ons ontwikkelde methode “Tekenen & Autisme”.

Deze training is het vervolg op de introductie workshop. Indien je al wat teken ervaring hebt, kun je ook direct meedoen aan deze training.

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor ouders die dagelijks met kinderen met autisme te maken hebben. Voor ouders die op zoek zijn naar nieuwe handvatten om de dagelijkse situaties thuis soepeler en met meer rust te laten verlopen. En die tools willen leren om hun kind te ondersteunen.

In de training gaan we vertrouwelijk en respectvol met elkaar en de ingebrachte cases om.

Ben je een betrokken (zorg) professional (leerkrachten, intern begeleiders, onderwijs assistenten, logopedisten)? Je bent van harte welkom en weet dat de training met name gericht is op de ouder-kind thuissituatie.

“Ik ben gaan tekenen tijdens gesprekjes met mijn zoon. Dat zorgde ervoor dat ik eindelijk écht contact met hem had. En dat terwijl ik niet verder kwam dan poppetjes en huisjes. Daar ben ik Mieke heel dankbaar voor!”

Lia - moeder van een zoon van 10

De trainer

De workshop wordt gegeven door Mieke de Gunst.  Als moeder van een zoon met autisme weet ze als geen ander waar je als ouder zoal tegen aan loopt. Ook heeft ze jarenlang mensen geleerd hoe  ze visueel kunnen communiceren. In deze workshop krijg je de nodige handvatten om de communicatie makkelijker, effectiever én leuker te maken.

Na afloop

Na afloop van de training ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt. Want na de training begint het tekenwerk pas écht!
Ook krijg je 2 uur Skype tijd met Mieke om datgene waar je met het tekenen thuis tegen aanloopt te bespreken. Deze Skype tijd is geldig tot 3 maanden na de training.

Hoe, waar en wanneer

 • Een nieuwe datum wordt gepland zodra er voldoende mensen interesse hebben;
 • Tijd: 9.30 tot 16 uur;
 • Locatie: Vlietweg 15, Leidschendam;
 • Kosten voor deelname eur 249,- inclusief btw per persoon;
 • heb je de introductieworkshop gevolgd? Dan betaal je slechts eur 189,- inclusief btw;
 • Inclusief koffie/thee, lekkers en lunch, tekenmateriaal, etui met stiften en een werkboek én 2 uur Skype tijd tot 3 maanden na de training.

Heb je interesse in deze training? Stuur dan een mail naar Mieke@tekenenautisme.nl
Dan zet ik je op de geïnteresseerden lijst en ontvang je een datumprikker zodra er voldoende interesse is.