Trainingen

Hoe je door te tekenen beter kunt communiceren met kinderen met autisme

Wat doe je als een kind met autisme blijft hangen in dat ene detail? Of steeds maar afgeleid is als je hem wat wilt uitleggen? Hoe maak je duidelijk wat zij moet doen zonder het 100 keer te hoeven herhalen? Hoe zorg je ervoor dat een kind met autisme zelfstandig een aantal activiteiten kan doen?

Kinderen met autisme zijn vaak meer gericht op details, dan op de context. Ze hebben hierdoor minder overzicht. En door onder- of overgevoeligheid voor prikkels zijn ze sneller afgeleid en minder flexibel. Daarnaast verwerken ze informatie vaak trager en anders dan wij. Dit maakt de communicatie niet altijd makkelijk.

Hoe helpt tekenen hierbij?

Door te communiceren met tekeningen geef je kinderen met autisme overzicht. Het tekenen geeft ze de tijd om de informatie te verwerken. De visuele prikkels die de tekening geeft, hebben te maken hebben met het gesprek waardoor ze er met hun aandacht makkelijker bij kunnen blijven. Ze zien letterlijk waar het over gaat en dat biedt de nodige context.  Zo kunnen ze makkelijker aan de slag!

Bij visueel communiceren maak je gebruik van eenvoudige tekeningen, om te verbeelden en daarmee help je kinderen met autisme met het verwerken van de informatie. En doordat jij tekent, stimuleer je de kinderen om zelf ook te gaan tekenen. Dit werkt ook bij volwassenen met autisme!

Je kunt bij ons op verschillende manieren aan de slag

In deze workshop van 2 uur maak je kennis met de kracht van tekenen in communicatie met kinderen met autisme.

In deze dagtraining leer je de basis van het tekenen én hoe je tekenen toepast in elke situatie met jouw kind met autisme.

In je eigen tempo leren hoe je tekenen toepast in de communicatie met jouw kind met autisme. Je kunt direct beginnen!

Samen met je collega’s in een dag(deel) de basis van het tekenen leren én hoe jullie tekenen toepassen in communicatie met jullie clienten met autisme. Neem contact op voor meer info over in company mogelijkheden