Hoi!

Wat leuk dat je op onze site bent!

Hieronder lees je meer over ons (klik op de gele rondjes op de foto) en het ontstaan van Tekenen & Autisme. Neus gerust een poosje rond!

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Warme groet,
Mieke & Greet

1

Lees meer over Mieke

2

Lees meer over Greet

witte regel

Hoe Tekenen & Autisme is ontstaan

Alhoewel ik – Mieke – als Betekenaar heb ik jaren training gegeven om mensen te leren hoe ze tekenen kunnen toepassen in communicatie met anderen, tekende ik thuis nooit op die manier. Tot op een dag dat ik zo gek werd van Hidde, mijn jongste zoon met autisme. Hij bleef maar vragen of hij op de iPad mocht. Uit pure frustratie tekende ik voor hem welke activiteiten er eerst kwamen voordat hij op de iPad mocht. Zo kon hij zien wat er ging gebeuren en wanneer. Hoefde hij het niet 100x te vragen.

Wat er toen gebeurde was ongelofelijk! Mijn zoon keek naar de tekening en zei: “Ok mama”. En hij ging lekker zitten spelen.

Toeval?

Een paar dagen later ontving ik een mail van een hele lieve dame, die vroeg of ik wist waar ze een cursus kon volgen om te leren tekenen voor haar 2 kinderen met autisme. Alsof het toeval was!
Het eerste wat ik dacht was: “Ja, bij mij kun je dat leren!” In mijn hoofd was het idee voor een training Tekenen & Autisme al geboren.

Nog voor ik de mail beantwoorde, belde ik Greet en maakte we een afspraak om koffie te drinken. Dat was niet alleen gezellig maar leverde veel plannen op. Om te zien of onze ideeën aansloegen, plande we een try-out training in augustus 2017. Die was binnen 3 dagen uitverkocht! En leverde de eerste vraag van een school op om het hele team te komen trainen.

En zo is het balletje gaan rollen!

Inmiddels hebben we al heel wat ouders, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten etc. geleerd hoe ze voor en met kinderen met autisme kunnen tekenen.

Mogen we jou ook leren tekenen?